Landøya Secondary School

Project information

  1. Location Asker‚ Norway
  2. Area9.100 m²

Project details

  1. Year2015
  2. StatusCompetition
  3. Partners Aart architects
    Bjørbekk & Lindheim
    ÅF Reinertsen
  4. Client Asker municipality
  5. Enquiries Hallgrimur Thor Sigurdsson
  6. Scope Education environments

The embodiment of education

The proposal envisions a school built around a grand hall that connects all public functions on the ground level. From here the classrooms spiral up throughout the atrium, simultaneously ascending in floor level and school grade.

Strong affiliation

Through this architectural framework, varied teaching facilities and flexibility of uses will be created.  Greater still however, it will be a place that promotes a strong affiliation to the school for the pupils and staff alike. 

Inspiring flexibility

In the grand hall a stage can be unveiled to allow for student concerts and plays. The central steps can be used as seats for the audience, reflecting the school's flexible interior where hybrid spaces inspire students and teachers to interact with the school and each other in new ways.

1 3