Hvidovre Health Centre

Project information

  1. Location Copenhagen‚ Denmark
  2. Area3.000 m²
  3. Construction cost35 mill DKK

Project details

  1. Year2016 — ongoing
  2. StatusUnder development
  3. Partners Øens Murerfirma
    Orbicon
    MASU Planning
  4. Client Hvidovre Kommune
  5. Enquiries Sofie Peschardt
  6. Scope Hospital planning and design
    Sustainability

Welcoming all

The post office at Hvidovrevej is being converted into a health centre containing treatment rooms, training facilities and offices. Nordic’s ambition is to create an environment that ensures interdisciplinary interaction while remaining open, accessible and welcoming for all visitors.

Green connections

The building will have a clear visual connection to the green surroundings and will also benefit from excellent daylight, creating the ultimate environment for a thriving health centre. The building will restore its original position as an important part of the green park, establishing better physical connections by removing fences and making outside areas open for all.